'The best teachers teach from the heart, not from the book.'


Share |

https://www.facebook.com/galanestiscoala/

SITE-UL ŞCOLII

https://scoalasbodnarescugalanesti.wordpress.com/

marți, 17 martie 2009

Parteneriat grădiniță-școală

I. ,,Drumul pâinii”, reprezintă titlul proiectului de parteneriat educaţional, realizat de preşcolarii de la Grădiniţa ,,Piticii” Hurjuieni – educatoare Hurjui Domnica şi elevii clasei I de la Şcoala cu clasele I-IV Hurjuieni- institutor Moloce Rodica, derulat pe parcursul anului şcolar 2008-2009.

Scopul proiectului este cunoaşterea principalelor aspecte legate de pâine şi conştientizarea importanţei pâinii pentru oameni. Acest proiect urmăreşte dezvoltarea relaţiei grădiniţă –şcoală - familie - comunitate locală în interesul copiilor. Este necesar să se formeze copiilor atitudini şi comportamente legate de importanţa pâinii de la o vârstă cât mai fragedă.

Cele mai importante activităţi realizate în cadrul proiectului sunt:
-Însămânţarea grâului - activitate realizată în câmp sub îndrumarea domnului inginer Maxineanu;
-Observarea lanului de grâu;
-,,Povestea bobului de grâu”- audiţie;
-Vizită la moară şi la brutărie - activitate prezentată de către doamna Ionesi Doina.


Următoarea activitate ,,Pâinea noastră cea de toate zilele” se va desfășura în luna aprilie, împreună cu preotul profesor Moroşan Ioan.

În etapa de evaluare , ,,Micii brutari” împreună cu părinţii vor aplica toate cunoştinţele asimilate pe parcursul proiectului.

II. Având în vedere necesitatea integrării cu succes a preşcolarilor în clasa I şi dorinţa de colaborare a educatoarei şi învăţătoarei , pentru asigurarea continuităţii procesului de instruire, am realizat proiectul de parteneriat ,,Călătorie în lumea minunată a poveştilor”. Prin întâlnirile cu doamna profesoară Hurjui Maricica Daniela, în cadrul bibliotecii se vor evidenţia valorile estetice cuprinse în cărţi , antrenând copiii în activităţi comune.


Share/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate