'The best teachers teach from the heart, not from the book.'


Share |

https://www.facebook.com/galanestiscoala/

SITE-UL ŞCOLII

https://scoalasbodnarescugalanesti.wordpress.com/

marți, 12 mai 2009

'Carți deschise, uși deschise!'




Anul acesta, sub sloganul „Cărţi deschise, Uşi deschise!”, copii si adulți din peste 100 de țări din întreaga lume vor lua parte la evenimentul central al Campaniei Globale pentru Educație 2009 – Lecția de Citire.

Ediția 2009 a Campaniei Globale Pentru Educație urmăreste avertizarea factorilor de decizie asupra incidenței crescute a analfabetismului funcțional în România si dezvoltarea programelor de sprijinire a persoanelor afectate de analfabetism, în vederea acoperii decalajului social cu care acestea se confruntă.

La nivel mondial, evenimentul este organizat de către Global Campaign for Education (GCE), o coaliție de organizașii civice si de caritate din toată lumea. În fiecare an, GCE organizează o Săptămână de Acțiune Globală pentru a atrage atenția publicului asupra situației celor care pierd sansa pe care le-ar da-o educația în viață.

Aflați în imposibilitatea de a scrie, a citi sau a socoti, acestia nu îsi pot apăra drepturile si sunt de cele mai multe ori prizonierii unei vieți trăite în sărăcie.


În întreaga lume sunt peste 70 de milioane de copii fără școală si 750 de milioane de persoane adulte analfabete, majoritatea fiind fete și femei.




Share/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate