'The best teachers teach from the heart, not from the book.'


Share |

https://www.facebook.com/galanestiscoala/

SITE-UL ŞCOLII

https://scoalasbodnarescugalanesti.wordpress.com/

joi, 5 noiembrie 2009

Bonfire Night („Noaptea focurilor de artificii”)

În Marea Britanie se sărbatorește în 5 noiembrie ” Noaptea focurilor de artificii” / Guy Fawkes Night (Bonfire Night, Cracker Night).

Guy Fawkes a fost membru al unei grupări revoluționare catolice din Anglia, implicat în faimosul „Complot al prafului de pusca”. Acesta viza aruncarea în aer a Parlamentului din Londra și astfel uciderea regelui Iacob I și a întregii aristocrații protestante, la 5 noiembrie 1605.
Complotul a fost descoperit însă, Fawkes fiind arestat pe cand păzea cele 800 kg de pulbere de pușcă depozitată în butoaie, în subsolurile Parlamentului. Torturat, el și-a dat în vileag complicii.
 Pe 31 ianuarie 1606, mai mulți participanți la complot au fost judecați la Westminster Hall și, găsiți vinovați, au fost duși la Old Palace Yard, unde au fost spânzurați, eviscerați și apoi dezmembrați.
Guy Fawkes a scăpat de acest sfârșit macabru aruncându-se de pe eșafod și rupându-și gâtul.

Incidentul a generat în Anglia una dintre cele mai bizare sărbatori, „Noaptea focurilor de artificii”, care celebreaza eșecul complotului lui Guy Fawkes, între 5 si 6 noiembrie, prin aprinderea de uriașe ruguri și lansarea de artificii.

Informații mai amănunțite despre Bonfire Night  găsiți accesând următoarele link-uri:  
biografie Guy Fawkes
www.bonfirenight.net
en.wikipedia.org/wiki/Guy Fawkes Night
Share/Bookmark

Un comentariu:

  1. salut!
    am gasit acest blog intamplator, dar mi-a placut la nebunie. faci o treaba extraordinara, mihai. se pare ca ai si destul timp pentru asta ;) te felicit si multumesc pentru materialele foarte bune pe care le-am gasit prin intermediul tau.

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate