'The best teachers teach from the heart, not from the book.'


Share |

https://www.facebook.com/galanestiscoala/

SITE-UL ŞCOLII

https://scoalasbodnarescugalanesti.wordpress.com/

marți, 30 noiembrie 2010

'Bucureşti, capitala mea!'

Şcoala Gălăneşti a participat cu  10 elevi din clasele a VIII-a însoţiţi de d-l diriginte Constantin Ichim. Elevii au petrecut un weekend minunat în capitală, excursie  pe care cu siguranţă nu o vor uita.
Mulţumim d-lui Cristi Bărculescu (de la DJT Suceava), d-lui director Cârstean Gheorghe şi nu în ultimul rând d-nei înv. Rodica Chifan, fără de care nu s-ar fi putut realiza participarea elevilor noştri.

Haideţi să vedem ce au surprins camerele:

Toate informaţiile despre acest minunat proiect, precum şi alt set de fotografii găsiţi - AICI.
Share/Bookmark

Concurs de cultură generală

În data de 30.11.2010, la şcoala Gălăneşti a avut loc concursul de cultură generală pentru clasele V-VIII.
În urma preselecţiilor, fiecare clasă a fost reprezentată de câte un echipaj format din 3 elevi.
Iată şi  regulamentul, echipele, domeniile de concurs, sponsorul şi premiile:
                                                             

După mai bine de o oră în care elevii s-au confruntat cu întrebările din domeniile mai sus menţionate şi după barajul pentru locul II, câştigătorii s-au dovedit a fi elevii din clasa a VI-a A; locul doi a revenit clasei a VII-a, iar pe poziţia a III-a s-a clasat echipajul clasei a VIII-a. Menţiunile s-au acordat în această ordine claselor: a V-a, a VIII-a B  şi  a VI-a B:






Felicitări tuturor elevilor!  Mulţumim sponsorului (SC Polisol Cluj) şi profesorilor coordonatori: Daniela Hurjui, Constantin Ichim, Burlă Larisa şi subsemnatul.

Share/Bookmark

luni, 29 noiembrie 2010

Excursie cu clasele a IV-a

În ultima duminică din noiembrie a.c., elevii claselor a IV-a de la Şcolile  Gălăneşti şi Hurjuieni au participat în excursia de o zi organizată de d-l înv. Marius Corfus şi prof. Anton Mihai în oraşul Suceava.
Obiectivele vizitate au fost următoarele: Planetariul, Muzeul de istorie, Muzeul de Ştiinţele Naturii, Cetatea de Scaun şi Iulius Mall.

Să vedem şi fotografiile ...

Share/Bookmark

sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Global Education Week/ Conference

 Cu ocazia Săptămânii Educaţiei Globale 2010 (click) (15-21 noiembrie) -
Despre educaţia globală                                                               - eveniment ce are ca scop încurajarea şi desfăşurarea de activităţi/proiecte educaţionale cu impact global -
a avut loc şi Conferinţa Educaţiei Globale ce a constat în sesiuni pe teme educaţionale - online şi cu acces gratuit - susţinute de profesori, educatori, experţi etc. din toată lumea.
Subsemnatul a participat la câteva din zecile de sesiuni ce s-au desfăşurat timp de o săptămână şi recomandă tuturor celor implicaţi în sistemul educaţional - profesori, elevi, părinţi, studenţi etc. - să vizioneze înregistrările care se pot găsi   aici
Cred că putem rezuma printr-un citat foarte sugestiv - şi care îmi place mult - rostul şi scopul proiectelor de acest gen: ' Technology will not replace teachers, but teachers who use technology will probably replace those who don't ... '
(Ray Clifford)  Integrating Technology Into The Language Learning Classroom 
Share/Bookmark

miercuri, 17 noiembrie 2010

Ziua internaţională a studenţilor (International Students' Day)

Cu ocazia celebrării Zilei internaţionale a studenţilor (click pe info-1, info-2, info-3), vă invit să vizionaţi un filmuleţ emoţionant despre ... :
  
(Sursa): http://www.makeadifferencemovie.com


 (Traducerea)
                                                             
Share/Bookmark

vineri, 12 noiembrie 2010

'Bucovina albastră' (II)

În cadrul proiectului ,,Bucovina albastră''  -din care comuna Gălăneşti face parte - a avut loc o nouă acţiune  (click AICI pentru prima etapă) cu prilejul elaborării ,,Ghidului pentru prevenirea poluării şi protecţiei apelor în zonele rurale''.
Astfel, în 10.11 şi respectiv 11.11 a.c., elevi de la şcolile Gălăneşti - însoţiţi de d-na prof. Hurjui Daniela, d-l prof. Ichim Constantin şi d-na  înv. Chifan Rodica -  au promovat proiectul în comunitatea locală, informând cetăţenii cu privire la obiectivele şi rezultatele aşteptate ale proiectului:

Ghid pentru prevenirea poluării şi protecţia apelor în zonele rurale                                                              










Share/Bookmark

luni, 1 noiembrie 2010

Magic Halloween

 Expoziţia de dovleci de la şcoală (clasa a II-a) -vineri (29.10) -  ...


 
a continuat duminică, 31.10.2010. Astfel, elevele Mironescu Monica, Anda Hrehorciuc şi Vacariuc Denisa (clasa a II-a)  de la Şcoala Gălăneşti au participat la spectacolul MAGIC HALLOWEEN, ce a avut loc la Shopping City Suceava începând cu ora 16. Participantele,  împreună cu alţi elevi de la şcoala Gălăneşti (susţinători) au fost însoţiţi de subsemnatul şi d-na înv. Rodica Chifan.

 Show-ul -  ce a cuprins piesa de teatru Ivan Turbincă, concurs de dovleci, concurs de costume şi numere de magie - a încântat deopotrivă pe cei mici cât şi pe părinţi.

Trebuie menţionat premiul I (cupon în valoare de 150 ron) obţinut de Mironescu Monica la secţiunea ,,cei mai interesanţi bostani'', dar şi bucuria celorlalţi de a fi pe scenă în cadrul unui  eveniment de acest gen.







Share/Bookmark

Persoane interesate