'The best teachers teach from the heart, not from the book.'


https://www.facebook.com/galanestiscoala/

* Aștept sugestii, opinii, critici, comentarii ș.a. ... pe adresa de mail (mehighlkp@yahoo.com) sau direct pe blog (sub fiecare 'post', la 'comments'). *marți, 2 octombrie 2012

Consiliul Elevilor - ,,Fii vocea colegilor tăi!''

Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local și național, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili.
Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului democrației, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.
Alegerile din cadrul Consiliului Elevilor se vor reorganiza anul acesta în toate unitățile de învățământ preuniversitar, cu precădere în licee. Orice elev are dreptul să candideze pentru o funcție în Consiliul Școlar al Elevilor și ulterior în structurile superioare.
Primul pas constă în depunerea candidaturii online (Wedu.ro). Întocmește apoi dosarul de candidatură în format fizic și înmânează-l membrilor comisiei de concurs și validare (mai multe detalii aici).
Urmărește calendarul alegerilor și organizează-ți propria campanie electorală. Promovează-ți strategia și planul de acțiune propus pentru Consiliul Elevilor și obține votul colegilor tăi! Vei deveni, astfel, reprezentantul lor și te vei alătura echipei din Consiliul Elevilor. Vei avea oportunitatea de a iniția și implementa proiecte care să se plieze direct pe nevoile și interesele reale ale colegilor tăi și vei participa activ în luarea deciziilor care privesc elevii, în actul decizional la nivelul școlii și nu numai!
Să arătăm că generația tânără este altfel: responsabilă, cu inițiativă, creativă și cu dorință de implicare pentru dezvoltarea comunității din care face parte!
 CALENDAR:
 Promovarea concursului pentru ocuparea funcţiilor CŞE/CJE: 10 septembrie-30 septembrie;
Depunerea candidaturilor CŞE: 25 septembrie–5 octombrie;
Validarea candidaturilor CŞE: 5–7 octombrie;
Desfăşurarea campaniei electorale CŞE: 8–12 octombrie;
Sesiuni electorale CŞE: 15 octombrie–19 octombrie;


Depunerea candidaturilor CJE: 22–28 octombrie;
Validarea candidaturilor CJE: 29 octombrie;
Sesiune electorala CJE: 29-2 noiembrie;

Depunerea candidaturilor CRE: 16–23 noiembrie;
Validarea candidaturilor CRE: 23–25 noiembrie;
Sesiunea electorala CRE: 26 noiembrie–21 decembrie;

Depunerea candidaturilor CNE: decembrie 2012;
Campanie electorală CNE: decembrie–ianuarie 2012;
Sesiune electorală CNE: ianuarie 2012.

 ALTE DETALII PE :  http://wedu.ro/inregistrare.html
                                   http://www.consiliulelevilor.org/alegeri-cse-2012.php


Share/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate