sâmbătă, 31 octombrie 2009

Trick or Treat ? ...

E deja binecunoscută data de 31 octombrie ca celebrare a ceea ce numim HALLOWEEN.
 Tot ce vreți să știți despre această zi - istoric, semnificații, costume, măști, glume, filme, evenimente, forum-uri etc. - găsiți pe Halloween.com  / Links.
Pentru cei mai puțin familiarizați cu limba lui Shakespeare, informații se pot găsi accesând - despre halloween  /19-superstitii-si-lucruri-surprinzatoare-despre-Halloween.




 Mai multe imagini cu pumpkins/ jack-o'lanterns, aici  și aici.

 Și pentru elevii mei, în special -







luni, 26 octombrie 2009

Premiere în cadrul proiectului „Alternative pentru energie durabilă”

Vă reamintesc unul din proiectele la care școala noastră a participat - „Alternative pentru energie durabilă”  despre care am mai scris  în câteva post-uri anterioare - vezi aici și aici.

A sosit și clipa mult așteptată - premierea cu un panou solar fotovoltaic pentru proiectul nostru.
Felicitări încă o dată d-nei prof. Hurjui Daniela (coordonator), celorlalte cadre didactice participante precum și elevilor.



 P.S. Revenim și cu alte fotografii când panoul și firma vor fi instalate.

sâmbătă, 24 octombrie 2009

Ziua Armatei Române (25 octombrie)

25 octombrie - simbol al tuturor bătăliilor și eroilor neamului românesc - este ziua Armatei Române și a tuturor celor ce au slujit ei.

Principalele activități desfășurate cu ocazia acestei zile -  istoric, galerii foto, simpozioane, video și multe altele - puteți afla accesând http://www.mapn.ro/  și http://www.mapn.ro/armatatv/

vineri, 23 octombrie 2009

CRIPS/UNICEF

CRIPS - UNICEF, în parteneriat cu DGASPC au derulat în perioada martie-octombrie 2009 Proiectul de formare a personalului didactic din comunitățile afectate de inundații (la care a participat și școala noastră, prin subsemnatul).

                                                                                                                                            

S-a scris despre acest proiect: crips-1, crips-2, crips-3, crips-4, crips-5 ... ... ...

Pentru mine - cum cred ca a fost pentru toți participanții - a fost un curs la sfârșitul căruia am putut să zic: „Da, a meritat pe deplin, am avut ce învăța și împărtăși celorlalți mai apoi ... ”

Last but not least, mulțumiri și felicitări următoarelor persoane: Cristina Popescu (formator), Aurora Toea (CRIPS), reprezentanților DGASPC, UNICEF, ISU, și bineînțeles colegilor participanți.